Vi älskar att tövla varandra


La Noyée

Yann Tiersen – La Noyée
En favoritlåt från Amelie from Montmartre. Den får mig att längta tillbaka till Paris!

Amelie From Montmartre

Älskar musiken från filmen. Älskar att plugga franska till Amelie from Monmartre. Bara typ älskar. Älskar.

Tips på böcker!

Har kommit in i en bokperiod. Jag vill bara läsa, läsa och läsa. Kanske ni har märkt dom senaste dagarna? Allt handlar nuförtiden bara om böcker.
Även fast min bokhylla är så full att jag snart inte får plats med mer så vill jag ha tips på någon riktig bra bok som man verkligen inte kan slita sig ifrån.
Något bra tips? En bok som man gråter riktigt mycket av...nästan som att man mår dåligt. Jag behöver en gripande bok att läsa. TIPS! GE MIG! N. U.!.

Det bästa med böcker...

..är när man har läst ut dom och man får gå till bokhyllan för att välja en ny bok.
Det är därför jag läser, för att få välja en ny bok.
Jag njuter aldrig av en bok, jag stressar igenom den så jag får börja med nästa.

En dag

Jag har nu i 1.5 dag läst boken En Dag. Jag har hört så mycket bra om den ''Du kommer att älska den'' ''Bered dig på att ha många pappersservetter till tårarna'' ''Sjukt bra bok!!!!!!''
Så vad tycker jag? Under tiden jag läste ville jag bara läsa ut den jäkla boken - jag ska ju se filmen på torsdag!
Den var inte dålig, men inte så bra som alla säger att den är.
Men jag kan liksom inte sluta tänka på boken.
Jag blir alltid deprimerad så fort jag har läst ut en bok. Allt är liksom slut, det finns inget mer att läsa...inget mer att veta om handlingen. Man får inte veta något mer om personerna i böckerna.
Jag får inte veta något mer om Em & Dex.
Jag kanske inte gillade boken lika mycket som alla andra gör, pga slutet.
En sak vet jag. Jag kommer att älska filmen. Boken gillade jag. Men filmen vet jag att jag kommer att älska.

Överenskommelser

''Det är i december 1880 på Operan de möts för första gången. Hon Beatrice Löwenström som bor med sin farbrors familj och som lever ett hårt hållet konventionellt borgarliv. Han karismatiske Seth Hammerstaal, stadens mest omtalade ungkarl, en av Sveriges rikaste män som aldrig har levt sitt liv efter någon regelbok.

Efter den kvällen tycks de ständigt korsa varandras vägar i Stockholms societet. Seth fascineras av Beatrices intelligens, frispråkighet och hon liknar ingen annan kvinna han tidigare mött. Det dröjer inte länge förrän Beatrice och Seth inser att de är involverade i en mycket komplicerad men passionerad romans.

Men det finns planer och överenskommelser som personer i Beatrices närhet har avtalat planer som varken innefattar frihet, lycka eller Seth''


Det var länge sedan jag blev så förälskad i en bok. Så bra att jag var tvungen att skriva till författaren.
'' 17 okt 2011 kl. 17.03 skrev Maria Strömqvist:

Idag läste jag ut din bok Överenskommelser, och det var länge sedan jag blev så förälskad i en bok. Jag kunde inte slita mig ifrån den! Jag hade inte hört talas om dig eller din bok för några månader sedan när en vän rekommenderade att läsa boken. Förra veckan öppnade jag boken och jag blev förälskad direkt. Själva berättelsen, personerna, miljön, ditt sätt att skriva - allt var perfekt!

Jag har inte haft någon direkt favoritförfattare, tills nu. Jag går runt på jobbet och pratar om din bok hela tiden, rekommenderar vänner, familj och alla mina vänner på facebook att läsa Överenskommelser.

Kunde fortsätta i all evighet att skriva, men jag vill bara säga att du är en utmärkt författare. Och nu hoppas jag på fler böcker :)

Med vänliga hälsningar
Maria Strömqvist ''
Några dagar efter fick jag ett svar. Och ni som känner mig kan ju tänka er hur glad jag blev. Stod och hoppade som en femårig flicka.
''Hej Maria,
tack snälla för ditt fina mejl, jag blev jätteglad över ditt beröm och över att du tog dig tid att skriva! Tack!
Jag skriver för fullt på min nästa bok, som släpps 2012, ett kärleksäventyr i medeltidsmiljö.

Välkommen att besöka mig på bloggen!
Allt gott
Varmaste
Simona''
Kan tiden gå så jag får läsa nästa bok? =D



Topp 10 - Böcker

10 Män som hatar kvinnor - Stieg Larsson
Jag läser inte deckare så ofta, men med tanke på att alla gick och pratade om denna bok och att den skulle komma ut på film...ja jag var ju helt enkelt tvungen att läsa den. Och jag måste säga att det var den bästa deckare jag har läst!  Filmen har jag sett ca 3-4 gånger, och den är lika spännande varenda gång. Har du inte läst den? GÖR DET! Och se filmen efter.


9 Väninnan - Denise Rudberg
Hur många böcker har Denise släppt? En del. Och första boken ''Väninnan'' läste jag förra året. Sen dess har jag varit besatt av hennes böcker. Hennes tre första böcker ''Väninnan'', ''O.S.A'' och ''Storlek 37'' är hennes bästa böcker som jag har läst hittills. Tyvärr är dom sista böckerna inte lika bra...men! En bok har jag kvar av ''serien'' så då hoppas jag att den blir lika bra som dom tre första.


8 Twilight - Stephenie Meyer
Vad ska jag skriva? Jag älskar vampyrer!


7 New Moon - Stephenie Meyer
Är jag konstig som tycker att Twilight är den sämsta boken av alla fyra? Jag får den reaktionen varje gång jag säger att Twilight är den sämsta. I New Moon lärde jag känna personerna i boken bättre, och jag tyckte helt enkelt det blev mer spännande när Jake kom in i bilden.

6 Skynda att älska - Alex Schulman
En fin berättelse om gamla minnen som Alex har skrivit om sin pappa. Jag grät efter andra sidan och jag kommer läsa den igen. .

5 Breaking Dawn - Stephenie Meyer
Oh herre min dag vilken spännande avslutning! Jag grät! Jag hade panik! Jag blev så nervös i slutet av boken att jag fick gå ca 10 gånger på toan på 30 minuter. Läs boken innan filmen!


4 Den glömda trädgården - Kate Morton

1913 
En liten flicka hittas ensam och övergiven på ett passagerarfartyg på väg mot Australien. Det enda flickan minns är en mystisk kvinna som har lovat att ta hand om henne. Flickan kallar kvinnan Sagoberätterskan, men nu är Sagoberätterskan spårlöst försvunnen.

1975 
På sin ålders höst företar Nell O?Connor den långa resan från hemlandet Australien till England för att ta reda på sanningen om sin familj. Hennes sökande för henne till Cornwalls vindpinade kust och det gamla herresätet Blackhurst Manor, som en gång i tiden ägdes av familjen Mountrachet. Enligt legenden vilade det en förbannelse över familjen.

2005
När Nell dör efterlämnar hon allt till sitt barnbarn Cassandra. Bland tillhörigheterna finns en sagobok med skräckberättelser skrivna av Eliza Makepeace, en författare som på ett mystiskt vis försvann i början av 1900-talet. Testamentet innehåller också ett överraskande arv: ett litet hus som kallas Klippstugan. Huset står på ägorna till en stor lantegendom i Cornwall. Enligt byborna döljer det gamla herresätet mörka hemligheter om en adelsfamilj som för länge sedan bodde där.
Men det är i Klippstugan och dess glömda trädgård som Cassandra kommer hela historien på spåren och även upptäcker sanningen om en liten flicka som för många år sedan hittades övergiven på en båt på väg mot Australien ?

Den glömda trädgården är en romantisk, gripande och oavbrutet spännande roman, vars handling utspelar sig på flera olika tidsplan parallellt. Lager för lager avtäcks en sällsam historia som under århundraden påverkat många människors liv.

 

LÄS DEN!

3 Eclipse - Stephenie Meyer
Fy farao! Jag läste ut den på 2 dagar! Jag älskade den!  Bästa boken av alla fyra!

2 Överenskommelser - Simona Ahrnstedt
Är du som jag och älskar kärleksböcker? Då ska du läsa Överenskommelser! I en vecka ställde jag in saker jag planerat in, bara för att få komma hem och läsa Överenskommelser av Simona Ahrnstedt. Jag blev förälskad direkt! Inte i bara berättelsen, utan personerna, miljon och hennes sätt att skriva. Så bra att jag till och med skrev ett brev till Simona och berömde henne.
Läs boken, ni kommer inte att bli besvikna.

t


1 Gömda - Liza Marklund
Jag minns när jag läste boken. Det var vår, jag låg i soffan hemma i Svenstavik och läste boken. Tårarna rann och jag kunde inte sluta gråta. Gömda är den enda boken som jag aldrig velat läsa ut, för att den var så bra. Jag vill alltid läsa ut en bok så fort som möjligt, så jag kan börja med nästa...alla förutom Gömda. Absolut den bästa bok jag någonsin läst.





RSS 2.0