Utsatt

Läser boken Utsatt, som är verklighetsbaserad.
''Semhar, Eritrea, 1967
Den stickande röken var kännbar över hela provinsen, och invånarna i närliggande byar kände väl till det budskapet som röken förde med sig.
Det var ett budskap om död.
På bara tre månader hade sextiotvå byar bränts ner och fyrahundra civila dödats. Idag stank till och med själva röken av död. Den fördes av vinden österifrån, från den by där etiopiska soldater några timmar tidigare hade låst in trettio unga män i ett hus och sedan tänt på.
Ute i vildmarken väntade hyenor och förvildade hundar på de bybor som lyckades undkomma soldaterna. Överlevare berättade fasansfulla historier om hur hyenorna gav sig på barn och vuxna som fortfarande levde.''

Jag blir så jäkla förbannad!!!!!! VARFÖR?????? Hur fan kan man göra sånt där?
Fortsätter och får läsa detta ''Vid ett tillfälle hade en kvinna blivit uppäten samtidigt som hon låg på marken och försökte föda fram sitt barn''

Och det här är bara början av boken.

Hon e gosimosig!


Saknar min tjej

Finaste tjejen <3 <3 <3

Hej lördag!!!!

Shopping med kusin vitamin!

Lördagsmys

Hummer fylld med vitlökssmör. Champinjoner, sugersnaps och räkor. Till det ett glas vitt vin.

Ibland är dom lite roliga ändå....


Mumsilibabba

Jag älskar kokböcker, men det är inte ofta jag lagar något från dom. Ofta står jag i mataffären å slänger ihop lite varor som kan tänkas bli till en middag.
Förra veckan lyckades jag ganska bra om jag får skryta :) Gjorde bland annat denna
Kanske inte ser så smarrigt ut. Men det var förbaskat gott!
Blomkålspurré och en gryta gjord av älgskav.
Eftersom jag inte längre äter kolhydrater så har blomkålen blivit min bästa vän. Lägger små bitar i kokande vatten och låter det koka i ca 10 minuter. Sedan mixar jag skiten å tillsätter lite smör å en skvätt grädde. Till sist saltar å pepprar jag samt lägger till muskot.
I grytan har jag älgskav, champinjoner, purjolök, köttbuljong, en liten skvätt grädde och creme fraiche. Avslutar med att pressa i färsk apelsinsaft. Förbaskat jäkla gott blev det!

Hej Fredag!

Klockan är 15.17 och jag sitter i köket i min morfars skjorta med en kaffe i min hand som blir fredagens lunch. 

RSS 2.0